شرکت طراحی سایت وب سازان مرصاد
تگ کنونیکال چیست ؟

تگ کنونیکال چیست ؟

تگ کنونیکال برای شناسایی محتوا اصلی سایت به موتورهای جستجوی نظیر گوگل است. با استفاده از این تگ میتوانید اهمیت یک صفحه را نسبت به سایر صفحات مرتبط مشخص کنید. اگر به درستی انجا دهید باعث میشود که محتوای تکراری در سایت شما ایجاد نشود. این تگ در واقع باعث میشود که سایت هایی که اهمیت و مرجعیت دارند مشخص شوند.

البته اگر از این تگ ها به درستی استفاده نکنید باعث میشود که آسیب جدی به سایت شما وارد شود. و موارد یکه مربوط به بهینه سازی و سئو سایت خود رد صفحه مربوطه انجام داده اید به هم بریزد. در این مقاله قصد داریم که اهمیت تگ کنونیکال را بدانی و اینکه چگونه از این تگ به درستی استفاده نماییم.

فهرست مطالب
canonical tag

 canonical  tag چیست ؟

در واقع کنونیکال یک تگ نیست یک مشخصه است که در تگ Link  قرار میگیرد. و این تگ در بالا ی سایت در بخش Head  سایت شما قرار میگیرد. درون تگ لینک مشخصه ای به نام rel=canonical درج میشود. هدف اصلی این است که با شناسایی ان تگ بتوانید محتوا اصلی را به گوگ اضافه کنید. این تگ برای زمانی است که در سایت شما دو محتوای یکسان وجود داشته باشد. بنابراین شما به جای اینکه یکی از صفحات را حدف کنید. با استفاده از این تگ کنونیکال به سایتی که مهمتر است اشاره میکنید. به همین دلیل آدرس صفحه  مهمتر را در بخش کنونیکال سایت دیگر قرار میدهید. که ساعت فرعی همواره به سایت اصلی اشاره کرده و دیگر مشکل داشتن دو محتوای یکسان در سایت برطرف میشود.

زیرا گوگل به محتوای تکراری بسیار حساس است. و بسیاری از سات های هستند که بدون اینکه متوجه شوند دارای صفحات با مطالب تکراری هستند که اگر برطرف نکنند با پنالتی گوگل مواجه خواهند شد. بهتر است که یکی از این صفحات را به عنوان صفحه اصلی  و دیگری را به عنوان اشاره کننده به صفحه اصلی مشخص کنید.

در واقع شما با استفاده از این تگ به گوگل کمک میکنید زیرا زمان که ربات های گوگل به دو محتوای یکسان در دو آدرس مجزا وارد میوشند نمیدانند که کدام یکی از این صفحات را در نتایج جستجو نمایش دهند. و همین باعث میشود که این دو صفحه برای قرار گرفتن در صفحه اول SERP به رقابت بپردازند.

چه زمان هایی محتوای تکراری در سایت ایجاد میشود ؟

چه زمان هایی محتوای تکراری در سایت ایجاد میشود ؟

شاید بگویید که در ساتی خود محتوای تکراری ندارید. زرا همیشه مقالات شما جدید و بروز است. محتوای شما منحصر به فرد و متنوع است. اما گاهی صاحبان سایت ها نمیدانند که صفحات تکراری در سایت خود دارند. و این صفحات به صورت ناخواسته ایجاد میشود. در ادامه به چند مورد از این اشتباهاتی که باعث ایجاد محتوای تکراری شدند اشاره میکنیم :

  • بالا آمدن سایت با دو آدرس Http و https

اگر سایت شما با هر دو پیشوند آدرس سایت باز شود باعث کپی شدن ل سایت شما میشود. یعنی به تعداد صفحاتی که دارید محتوای تکراری به وجود خواهد آمد. این مشکل را باید هر چه سریع تر با ریدایرکت 301 برطرف نمایید.

  • استفاده از محتوای سایر سایت ها :

اگر محتوای شما از سایت های دیگر کپی شده باشد باعث میشود که الگوریتم پنگوئن شما را شناسایی کرده و جریمه نماید. به همین دلیل است که همیشه محتوای منحصر به فرد ایجاد کنید.

  • استفاده از آدرس مجزا برای دستگاه های مختلف

ممکن است که آدرس صفحه شما هم در موبایل و هم دسکتاپ متفاوت باشد. بدر این صورت صفحات شما تکراری خواهد بود که باید این مورد را برطرف نمایید.

  • تغییر پارامترها

اگر زمانی که پارامترها در صفحات وب را تغییر دهید ولی به یک صفحه برسید باز باعث میشود که محتوای تکراری ایجاد کرده باشید.

تمام مواردی که در بالا  نوشته شد به صورت ناخودآگاه باعث ایجاد Duplicate Content میشوند. و این زمانی است که یک محتوا در چندین آدرس مختلف به نمایش گذاشته شود.

کاربرد تگ کنونیکال

کاربرد تگ کنونیکال

تگ کنونیکال برای کمک به موتورها یجستجوگر هستند که باعث میشوند که محتوای مرجع بهتر شناسایی شود. برا ی مثال اگر شما از سایتی ترجمه میکنید بهتر است که لینک منبع را وارد کنید تا در این صورت گوگل محتوای شما را محتوای تکراری نداند.

برای مثال ما در سایت خود سه صفحه A,B   و C داریم. برا ی اینکه مرجع را صفحه A درنظر بگیرید. باید وارد دو صفحه C و B شده و کد زیر را در بخش Head صفحه A قرار دهید.

  • <link rel=”canonical” href=”/C” />

 آیا این تگ ها برای ربات های گوگل اهمیت دارند

واقعیت این است که زمانی که موتورهای جستجوگر به محتوای تکراری میرسند. در بخش هدینگ سایت شاخصه کنونیکال را نیز بررسی میکنند. و میتوجه میشوند که مرجع اصلی صفحه از کدا صفحه است. البته باز انتخاب با موتورهای جستجوگر است که تشخیص دهند کدام صفحه بهتر است که در نتایج گوگل قرار بگیرد. بنابراین با قراردادن این تگ در صفحه B نمیتوانید ربات های گوگل را وارد کنید که حتما صفحه A را در نتایج نشان دهند. ممکن است که با تحلیل متوجه شوند که صفحه B بهتر از A است .

 نحوه استفاده از تگ کنونیکال

همانطور که گفته شد برای حل هر نوع محتوای تکراری نباید به سراغ این تگ بروید. گاهی باید ریدایرکت 301 انجام دهید. برای مثال زمانی که سایت شما با پیشوند های متفاوت زیر باز میشود :

  • http://site.com
  • https://site.com
  • https://www.site.com
  • http://www.site.com

بهتر است به جای استفاده از کنونیکال از ریدایرکت 301 استفاده کنید. و تمامی این پیشوند ها را تنها به یک پیشوند ریدایرکت دائمی کنید.

فیلتر محصولات

اگر صفحات شما دسته بند یدارند قطعا بخشی برا یفیلتر کردن محصولات ب اساس پارامترها یمختلف وجود دارد. با اعمال هر نوع فیلتر، یک یا چند کاراکتر به URL اضافه میشود. که باعث میشود که URL جدید ساخته شود. URL تغییر کرده اما صفحه همان است که محصولات را به شکل متفاوت تری نشان داده است. که میتوانید این نوع طراحی را در طراحی سایت شبیه دیجی کالا مشاهده نمایید. باید در صفحات فیلتر سایت از تگ کنونیکال استفاده کنید. باید در تگ کنونیکال صفحه فیلترها به صفحه اصلی دسته بندی ها لینک دهی شوید.

تفاوت ریدایرکت  و کنونیکال چیست ؟

زمانی که صفحه A به صفحه B ریدایرکت میشود دیگران خزنده های گوگل صفحه A را نمیتوانند مشاهده نمایند. و به صورت اتومات به صفحه B منتقل شده و محتویات صفحه B را نشان میدهد. و همچنین اعتبار سئو صفحه A به B نیز میرسد.

در تگ کنونیکال کاربر به هیچ عنوان متوجه نمیشود که کدام صفحه مرجع است. این تگ برا یخزنده های گوگل است تا بتوانند با بررسی تگ های سایت و محتوای سایت متوجه شوند که مرجع محتوای اصلی کدام صفحه است. و در نهایت یکی از صفحات در نتایج گوگل نمایش داده خواهدشد.

به اشتراک گذاری پست ها

ادامه دارد …..

تیم تحریریه وب سازان مرصاد
تیم تحریریه وب سازان مرصاد

تیم تحریریه وب سازان مرصاد متشکل از محتوا نویسان است که به کوشش آن ها مقالاتی برای افزایش دانش شما در زمینه طراحی سایت ، سئو و دیجیتال مارکتینگ تولید میشود.

پست های مرتبط را مطالعه کنید ...