شرکت طراحی سایت وب سازان مرصاد
error 500 - internal eroor server

خطای 500 ، خطای داخلی سرور چیست ؟

خطا یا ارور 500 از جمله خطاهایی است که هر سایتی با آن ممکن است مواجه شود. در این بخش میخواهیم ببینیم که این خطا چیست و چگونه باید آن را برطرف سازیم. برای رفع این خطا باید در ابتدا منبع به وجود آمدن آن را بررسی کرد. ارور Http 500 یک ارور از سمت سرور است. این خطا زمانی به وجود می آید که سرور نتواند اطلاعات را ارائه دهد زیرا دچار مشکل شده ات. بنابراین برای حل مشکل باید از سمت سرور علت را جویا شویم. سرور صرفا یک کد خطا ارسال میکند تا بیننده متوجه شود که کد خطا چیست.

این خطا یا ارور نشان میدهد که اتفاقی در سرور افتاده است که باید آن را برطرف نماییم زیرا سرور نمیتواند علت به وجود آمده را درک کرده و برطرف سازد.

خطای 500 با عنوان زیرا نمایش داده میشود :

  • Error 500
  • http error 500
  • internal server error

و پیغام هایی با این مضمون که مشخص میکند که کد خطا چیست و اینکه از سمت سرور داخلی است. شما به عنوان بیننده سایت نمیتوانید این خطا را برطرف نمایید زیرا از سمت سرور این خطا به وجود آمده است. باید از پشتیبانی بخواهید که این مشکل را برطرف سازد.

فهرست مطالب

 

علت رفع کردن سریع خطای 500

خطای 500 از جمله خطاهایی است که نمیتوانید محتوای ساتی را مشاهده نمایید زیرا اطلاعاتی از سمت سرور ارسال نمیشود که در سایت نمایش داده شود. بازدیدکنندگان و کاربران زمانی که وارد سایت شما میشوند تنها خطای 500 را مشاهده میکنند. که همین باعث افزایش نرخ پرش میشود زیرا کاربران به محض ورود با دیدن خطا از سایت خارج میشوند. این سیگنال های منفی برای رتبه بندی سایت شما یک مشکل محسوب میشود. به غیر از کاربران، موتورهای جستجوگر از جمله گوگل نمیتوانند محتوای سایت شما را بررسی نمایند زیرا محتوایی نمایش داده نمیشود. بنابراین شما هم از سمت کاربر و هم از سمت خزنده های گوگل با سیگنال منفی مواجه خواهید شد. بنابراین اگر رتبه بندی سایت برایتان مهم است به محض دیدن این خطا آن را برطرف سازید. حتی توصیه میشود که در طول روز حتما سایت را چک کنید تا بخشی از سایت دچارباگ و خطا نشود.

 

رفع خطای 500 توسط بازدیدکننده

به شما گفته شد که خطای 500 از سمت سرور است و به قالب سایت ارتباطی ندارد. بنابراین اگر این خطا را مشاهده کردید حتما کش مرورگر خود را پاک کرده یا بازدن همزمان دو کلید CTRL  و F5 مجددا صفحه را بارگذاری نمایید. به این جهت که ممکن است خطا از میان رفته باشد. میتوانید از مرورگرهای دیگر نیز استفاده کنید و آدرس سایت را دوباره باز کنید. اگر با انجام این موارد مشکل مانده بود به پشتیبانی سرور اطلاع رسانی نمایید.

 

رفع خطای 500 به عنوان صاحب سایت

بررسی سطح دسترسی ها

در هاست برای فایل ها سطح دسترسی تعیین میشود که هرکدام از منابع برای گروه خاصی از کاربران است. اگر سرح دسترسی ها تغییر کند کاربران نمیتوانند به این منابع سایت دسترسی داشته باشند و ممکن است به این دلیل که اطلاعاتی ارسال نمیشود خطای 500 رخ دهد. برای چک کردن این موضوع به File Manger در هاست سایت خود مراجعه نمایید و خواهید دید که در ستون Prem سطح دسترسی ها با اعدادی ماندد 755 و 644 مشخص شده است. اگر سرح دسترسی های شما مغایرت با چیزی که باید باشد دارد میتوانید بر روی آن ها راست کلیک کنیده و Change Permission کنید و عدد درست را جایگزین نمایید.

بررسی فایل .htaccess

ممکن است که در فایل .htaccess تغییراتی داشته باشید که این تغییرات منجر به این شود که خطای 500 در سایت اتفاق بیفتد.برای این منطور میتوانید در فایل .htaccess تغییراتی ایجاد نمایید. برای مثال نام این فایل را تغییر دهید. در صورتی که سایت را بارگذاری کردید و مشکل برطرف نشده بود به این معنی است که خطا از سمت این فایل نبوده است و نام آن را درست نمایید. اگر با تغییر نام فایل Htaccess این مشل سایت برطرف شد میتوانید به پنل سایت وردپرسی خود رفته و در بخش تنظیمات یکبار دیگر این فایل را ساخته و مجددا بارگذاری نمایید.

 

غیرفعال سازی افزونه ها

با مشاهده این خطا در سایت های وردپرسی میتوانید به بخش افزونه ها رفته و نام پوشه افزونه ها در file manger را تغییر دهید. این باعث میشود که تمامی افزونه ها به صورت کلی غیر فعال شوند. اگر خطا رفع نشده بود که متوجه میشوید مشکل از سمت پلاگین های سایت وردپرسی نبوده است بنابراین نام پوشه را به حالت اول بازگردانید. اگر با تغییر نام پوشه پلاگین ها خطا از بین رفته بود به دنبال افزونه ای باشید که باعث بروز این ارور در سایت شده است. بنابراین باید هر سری پلاگین ها را غیر فعال نمایید یا اینکه میتوانید نام پوشه های آن ها را به ترتیب تغییر دهید تا متوجه شوید که مشکل از سمت چه پلاگینی است.

 

غیرفعال سازی قالب سایت

ممکن است که این خطا به خاطر قالب سایت شما پیش آمده باشد بنابراین از قالب سایت خود بک آپ بگیرید و دانلود آن را در پوشه دیگری قرار دهید. حال پوشه قالب یا Theme داخل سایت را پاک کنید تا هیچ قالبی در سایت وردپرسی وجود نداشته باشد. سایت را دوباره بارگذاری نمایید. اگر خطا برطرف شده بود متوجه خواهید شد که مشکل از سمت Theme سایت وردپرسی بوده است در غیر این صورت قالب را مجددا بارگذاری نمایید. و در بخش های دیگر به دنبال علت به وجود آمدن خطای 500 در سایت باشید.

فعال سازی حالت دیباگ

اگر موارد بالا جواب نداد یکی از مواردی که به عنوان صاحب سایت وردپرسی میتوانید انجام دهید این است که حالت دیباگ در سایت را فعال سازی کنید بدین منظور فایل wp-config را بیابید که عموما در Root سایت شما وجود دارد. در درون این فایل به دنبال کد Debug باشید و در صورت یافتن پارامتر Define را از False به True تبدیل نمایید. حال میتوایند با مرجعه به سایت لیست خطاها را مشاهده نمایید.

حال اگر تمامی این موارد را انجام دادید و مشکل برطرف نشده است باید از بخش پشتیبانی سرور و هاست کمک بگیرید تا آن ها مشکل را پیگیری نمایند.

به اشتراک گذاری پست ها

ادامه دارد …..

تیم تحریریه وب سازان مرصاد
تیم تحریریه وب سازان مرصاد

تیم تحریریه وب سازان مرصاد متشکل از محتوا نویسان است که به کوشش آن ها مقالاتی برای افزایش دانش شما در زمینه طراحی سایت ، سئو و دیجیتال مارکتینگ تولید میشود.

پست های مرتبط را مطالعه کنید ...