شرکت طراحی سایت وب سازان مرصاد
بانس ریت چیست؟ تاثیر نرخ پرش در سئو

بانس ریت چیست؟ تاثیر نرخ پرش در سئو

نرخ پرش یا Bounce rate زمانی اتفاق میفتد که کاربر به یک صفحه ورود میکند بدون اینکه کاری انجام دهداز صفحه موردنظر خارج میشود. اگر کاربر بر روی لینک های صفحه کلیک کنید وارد صفحات دیگر شود، این نشان میدهد که کاربر تعامل با سایت داشته است. بانس ریت در واقع تعاملی که کاربر با سایت شما را دارد اندازه گیری میکند.

بانس ریت بعد از معرفی باورهای اشتباهی را در مورد سئو سایت ایجد کرد. که مردم تصور میکردند که bounce rate به صورت مستقیم بر روی سئو سایت تاثیر دارد. در واقع Bounce rate یکی از فاکتورهای تاثیرگذار بر روی سئو نیست. در ادامه در مورد این موضوع صحبت خواهیم کرد.

فهرست مطالب

bounce rate در وب سایت

فرض کنید که در مورد قیمت خودرو خاصی به سایت های مختلف سر میزنید و با دیدن قیمت سریع از سایت ها خارج میشوید. شاید تصور کنید که در اینجا باید نرخ پرش را منفی بگیریم. اما باید عرض کنیم که به این صورت نخواهد بود. زیرا خروج کاربر به منزله نارضایتی نبوده است. و سایت ها مشکلی نداشتند.

تصور کنید که برای خرید خانه به منزل های مختلف مروید تا در صورت مناسب بودن قرارداد ببندید. اما بعضی از خانه ها به گونه ای هستند که به محض ورود ترجیح میدهید که خارج شوید که یک Bounce رخ داده. و لی اگر سری به اتاق های دیگر منزل بزنید نشان دهنده پرش نخواهد بود.

نرخ پرش سایت

یکی از باورهای اشتباهی که در مورد نرخ پرش وجود دارد. این است که به صورت مستقیم بر سئو تاثیر میگذارد. اما بسیاری از مدیران از همین بانس ریت به عنوان معیار موفقیت در سئو یاد میکنند. 

نرخ پرش از آمارهای ابزار Google Analytics است که معیارهای ورودی به سایت تنها از موتورهای جستجوگر نیست. بلکه افراد ممکن است از لینک های دیگر نظیر شبکه های اجتماعی به سایت شما وارد شوند. بانس ریت در سئو بی تاثیر نیست و معیاری است که باید آن را نادیده نگرفت. زیرا در این صورت بازدیدکنندگان سایت از دست میرود.

نرخ پرش را جدی بگیرید :

هدف اصلی هر سایتی افزایش ورودی کاربران و افزایش میزان فروش است. سایت ها سعی میکنند که تا حد امکان کاربران را ترغیب به تعامل با سایت کنند. اگر جایگاه خوبی داشته باشید کاربران به سایت شما وارد میشوند. شما باید با استفاده از روش ها و تکنیک ها کاربر را به مشتری خود تبدیل کنید. که به این معیار Conversion Rate گفته میشود. 

هرچه بانس ریت شما کمتر باشد به این معنی است که کاربران از سایت شما رضایت کامل داشته اند. هرچه عملکرد شما بهتر باشد تعامل کاربر با سایت بیشتر خواهد بود. بانس ریت بر سئو سایت غیر مستقیم تاثیر میگذارد. اما در میزان فروش و تبدیل کاربر به مشتری تاثیر مستقیم دارد. بنابراین اگر همچنین معیاری دارید آن را نادیده نگیرید. و مشکلات آن را حل نمایید.

اثرگذاری بانس ریت بر سئو

اثرگذاری بانس ریت بر سئو

سرعت سایت به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر سئو سایت تاثیر میگذارد. تاثیر مستقیم سرعت بر سئو زمانی است که با استفاده از الگوریتم های گوگل و دیگر ابزارها سرعت سایت شما بررسی میشود. و یک نمره ای به آن تعلق میگیرد. که به عنوان یک عامل میتواند بر رتبه بندی سایت شما تاثیر بگذارد. در روش غیر مستقیم نیز سرعت بر سئو تاثیر میگذارد. 

زمانی که کاربری وارد سایت شما میشود اگر با سرعت بالای لود صفحات مواجه شود باعث افزایش حس رضایتمندی او شده است. و ممکن است که در میان صفحات سایت شما نیز پیمایش انجام دهد. کامنتی بگذارد و اینکه نمره ای به سایت دهد. 

سرعت بارگذاری سایت بالا باشد کاربر ترغیب میشود که از امکانات سایت شما استفادع کند. و تعامل بیشتری با سایت شما داشته باشد. که به این صورت است که میگوییم به سرعت غیر مستقیم تاثیر دارد. ولی همین بسیار ارزشمند و تعیین کننده رتبه سایت شما خواهد بود.

آیا بانس ریت بر سئو سایت تاثیر مستقیم دارد ؟

تاثیر نرخ خروجی یا بانس ریت بر سئو سایت و بهینه سازی سایت به صورت غیر مستقیم است. گوگل با بررسی بانس ریت های سایت ها در رتبه بندی سایت تاثیر نمیدهد. اما اگر نرخ پرش از سایت موردنظر زیاد باشد. گوگل متوجه میشود که کاربران از سایت مورد نظر راضی نیستند.

 در یک گزارشی نشان دادند در صفحه اول گوگل، سایت هایی که به رتبه های پایین تر در صفحه میرسند نشان میدهد که نرخ پرش بالاتری دارند به نسبت سایت های در رتبه های بالاتر.

بانس ریت چگونه محاسبه میشود؟

تفاوت میان Bounce rate و Dwell Time

نرخ ماندگاری در سایت از زمان کلیک کاربر بر روی نتایح محاسبه میشود و تا زمانی که کاربر به نتایج بازگردد ادامه پیدا میکند. نرخ پرش به این صورت است که کاربر از هر طریقی میتواند وارد سایت شما شود اما هیچ تعاملی با سایت نداشته و صفحه مورد نظر را ببندد.
نرخ ماندگاری در سایت حاکی از آن است که کاربر از محتوای سایت رضایت داشته است که موجب شده است بیشتر در سایت بماند. که در رتبه بندی سایت ها یک فاکتور محسوب میشود. اما نرخ پرش به صورت مستقیم بر روی سئو سایت اثرگذاری نخواهد داشت. و بر اساس میزان تعامل کاربر با سایت درنظر گرفته میشود.

 زمان ماندگاری در سایت یا همان Dwell time برای گوگل بسیار مهم تر از Bounce rate است.گوگل زمانی که مشاهده کند کاربری بلافاصله با باز کردن صفحه ای به نتایج اولیه گوگل بازگشته این میزان را درنظر میگیرد که سایت موردنظر محتوای قابل قبولی برای کاربر نداشته است. اما نرخ پرش ممکن است بر اساس عوامل متعدد باشد. و شما صرفا از سایت خواستید دیدن کنید و نیازی به کلیک کردن نداشته اید.

تصور کنید که به دنبال دستور پخت غذا در یک طراحی سایت آشپزی هستید. با دیدن نتایج و با ورود به بعضی از نتایج نات مهم پخت غذا را مطالعه کرده و از سایت خارج میشوید. که در این صورت به اصطلاح گفته میشود پرش رخ داده است. صرفا محتوای صفحه برای شما مفید بوده و نیازی به بازدید از بخش های دیگر سایت را نداشتید. و این نشان دهنده عدم رضایتمندی از سایت نیست. به دلیل اینکه شما پاسخ خود را گرفتید و نیازی به گذاشتن وقت بیشتر نخواهید داشت.

میزان بانس ریت

نرخ پرش باید در حوزه کسب و کار شما محسبه شود که حدودا بین 25% تا 75% است. که اگر بین 25 تا 40 درص باشد به معنی این است که نرخ پرش شما پایین بوده و وضعیت سایت شما خوب است. اگر بین 41 تا 70 درصد باشد به معنی این است که نرخ پرش شما متوسط بوده و وضعیت سایت شما نیز معمولی است. 

اگر نرخ پرش شما از 70 درصد بیشتر باشد وضعیت قرمز و خطرناکی برای شما خواهد بود. حال لازم است که چند نکته در مورد میزان بانس ریت کسب و کارها خدمت شما عرض کنیم که بدون منطق نرخ پرش سایت خود را با دیگر سایت ها مقایسه نکنید. صفحات وبلاگ نرخ خروج بیشتری دارند زیرا کاربران وارد شده و صرفا متن را مطالعه کرده و خارج میشوند. اما در سایت فروشگاهی نرخ خروج کمتر است زیرا کاربران بر روی کالاهای مختلف کلیک میکنند.

مقایسه نرخ پرش یک سایت آژانس مسافرتی با یک سایت پوشاک درست نیست. زیرا در فروش بلیط صرفا افراد ممکن است که با دیدن قیمت ها از سایت فورا خارج شوند. اگر یک طراحی سایت فروشگاهی در مورد برند خودتان که ناشناخته است انجام داده اید. باید بدانید که طبیعتا در اویل کار نرخ خروج از سایت شما بیشتر از سایت های برند شده شناخته است.

بانس ریت سایت چگونه محاسبه میشود ؟

بانس ریت یک فرمولی دارد که مشخص میکند که بر اساس آن تعداد بازدید ها و خروج ها میشخص میشود. بانس ریت با تقسیم تعداد خروج ها بر تعداد ورودی های کاربران به دست می آید. ابزار گوگل آنالیتیکس این درصد ها را محاسبه کرده و در اختیار شما قرار میدهد.

بانس ریت چگونه محاسبه میشود؟

روش های کاهش نرخ پرش از سایت

1) سرعت بارگذاری صفحه سایت

یک کاربر واردسایت شما میشود اما از آنجایی که لود صفحات بسیار کند است سایت شما را ترک میکند. حتی کاربر اگر ببینید که قسمتی از صفحه سایت لود نمیشود کل سایت را ترک میکند. با بهینه سازی تصاویر سایت و کاهش اجزایی که باعث کاهش سرعت سایت میشوند. میتوانید این مشکل را برطرف نمایید. در ضمن در کدهای خود جستجو کنید. ک هبخشی از ماژول های شما اگر سرعت لود پایینی دارند حذف شوند و از ماژول های دیگری استفاده نمایید.

2) محتوای متنی بدون گرافیک

اگر صرفا در سایت خود محتوای متنی قرار دهید. و تصاویر، عناصر گرافیکی و ودیو استفاده نکنید. باعث ایجاد نرخ پرش میشود. کاربر با ورود به سایت احساس میکند که کیفیت محتوا خوب است. اما هیچ تعاملی با سایت برقرار نمیکند. زیرا در همان متن شما به پاسخ خود میرسد و صفحه شما را میبندد. بنابراین توصیه ما این سایت که از ویدیو، لینک های داخلی، پرش و پاسخ در سایت استفاده کنید که نرخ پرش کاهش پیدا کند.

3) نامناسب بودن عنوان و توضیحات متا

استفاده از عنوان و توضیحات جذاب باعث میشود که کاربران وارد سایت شما شوند. و نرخ کلیک را افزایش میدهد. اگر عنوان و خلاصه متاتگ ای که نوشته اید با متن سازگار است کاربر با ورود به سایت شما پاسخ خود را میگیرد. اما اگر عناوین با توضیحات متن شما یکی نباشد کاربر به سرعت از سایت شما خارج میشود. بنابراین عنوان و توضیحات متا تگ شما صادقانه باشد که با همچنین رفتارهای از کاربران مواجه نشوید.

4) مشکلات فنی

اگر صفحات ایرادات فنی داشته باشند. برای مثال به صورت ناقص بارگذاری شوند و یا اینکه کاربر با صفحه 404 مواجه شود. باعث ایجاد پرش از سایت میشود. بنابراین همیشه سایت های خود را در مرورگرها و دستگاه های مختلف چک کنید. برا یپیدا کردن صفحات گمشده 404 میتوانید از ابزار google search console استفاده نمایید.

5) لینک های خروجی زیاد

زمانیکه کاربری وارد سایت شما میشود با استفاده از لینک سازی داخلی که انجام داده اید وارد دیگر صفحات میشود. بنابراین بهتر است که تب جدید باز شود تا کاربر با ورود به صفحه دیگر صفحه قبلی شما را از یاد نبرد. برای مثال تصور کنید که لینک های دیگری به سایت شما آمده اند اما متن لینگ شده یا انکرتکست آن ها با موضوع سایت شما در یک راستا نیست. بنابراین کاربر زمانی که وارد سایت شما میشود با دیدن این تضاد از سایت شما به سرعت خارج میشود.

6) طراحی کاربری و طراحی تجربه کاربری بد

استفاده از فونت های نامناسب ، عناصر گرافیکی بد و غیره باعث نارضایتی کاربر میشود. بسیاری از عوامل بانس ریت به دلیل نوع طراحی سایت شما است.

7) محتوای بی کیفیت

ارائه محتوای بی کیفیت نرخ پرش را افزایش میدهد زیرا کاربران با ورود و نگاهی اجمالی که به مقاله شما می اندازند سایت شما را ترک میکنند. بهتر است که از استراتژِی تولید محتوا بهینه و سئو شده استفاده کنید. متن شما باید روان و خوانا باشد.

ادامه دارد …..

تیم تحریریه وب سازان مرصاد
تیم تحریریه وب سازان مرصاد

تیم تحریریه وب سازان مرصاد متشکل از محتوا نویسان است که به کوشش آن ها مقالاتی برای افزایش دانش شما در زمینه طراحی سایت ، سئو و دیجیتال مارکتینگ تولید میشود.

پست های مرتبط را مطالعه کنید ...